14August

SIR Safety a fabricat, în această perioadă, peste 17 milioane de perechi de pantofi.

14.08.2013

SIR Safety Bacău, cel mai mare producător de încălțăminte de protecție din România, va aniversa în această toamnă 19 ani. Fabrica a livrat pieței de profil peste 17 milioane de perechi de pantofi. De 19 ani, Grupul SIR produce în Bacău încălțăminte de protecție împotriva accidentelor, încălțăminte de lucru și pentru timpul liber și adoptă tehnici operative și componente de avangardă pe segmentul ei de piață. „Aparținem industriei pentru care viața are prioritate – spune directorul de vânzări, Carmen Petrov. Viața oamenilor, starea lor de sănătate sunt influențate de mulți factori, între care și de modul în care muncesc. Dar, dacă lucrează într-un mediu neprotejat, riscurile sunt mai mari.”

Istoria fabricii din Bacău a început, de fapt, acum 40 ani, când un grup de antreprenori au hotărât să producă încălțăminte în Italia. La scurt timp după 1990, ei au ajuns și în Bacău, iar în 1994 au dat drumul unei noi investiții și, astfel, a luat naștere Grupul industrial SIR Safety. Grupul a adoptat tehnici operative și componente de avangardă pe piața din România și, din 1996, produce încălțăminte de protecție foarte confortabilă, produse care se disting prin soluții tehnice inovatoare, care le îmbunătățesc utilitatea și se adaptează exigenței unei clientele mereu mai sofisticate. Numai anul trecut, italienii de la SIR Safety au investit peste două milioane de euro în retehnologizare, iar fabrica are cele mai moderne linii tehnologice din țară. Capacitatea ei de producție a ajuns la circa 6.000 de perechi de încălțăminte pe zi (1,5 milioane de perechi pe an). „În aceste cifre trebuie văzută, în primul rând, preocuparea noastră pentru calitatea producției – spune Carmen Petrov. Odată cu intrarea României în UE, standardele de calitate au devenit altele, iar noi trebuie să le respectăm. Dar, mesajul nostru, pe care îl transmitem tuturor distribuitorilor și clienților, este adresat direct către oameni, angajatori sau angajați, care trebuie să conștientizeze că echipamentele de protecție îi protejează pe ei înșiși, le protejează viața. Și angajatorii trebuie să fie conștienți că un lucrăror mai bine protejat poate avea o productivitate mai mare”.

SIR Safety Bacău lucrează cu circa 1.000 de angajați, în secții de producție deschise și în alte localități sau în alte țări (la Buhuși, Târgu Frumos și la Hârlău, dar și în străinătate, în India sau Ucraina), iar cea mai mare parte a producției merge la export. „Acum trei ani – precizează Carmen Petrov -, când a fost înființată SIR Safety Company, divizia noastră de distribuție a produselor, am ieșit doar cu încălțăminte de protecție pe piața din România, însă ne-am dat seama că nu este suficient. Clientul are nevoie de tot echipamentul de protecție. Astfel, la distribuție am completat gama de produse tot mai mult. Și, chiar în aceste zile vom scoate un nou catalog de produse pentru care am îmbunătățit calitatea și designul”.

SIR Safety a fost prima fabrică din România care a produs încălțăminte cu talpa din poliuretan 2D. „Prin cercetare, inovație, muncă și un exigent control al calității – a mai spus directorul de vânzări -, livrăm zi de zi siguranță înmagazinată în toate produsele noastre, pentru ca ziua de mâine să fie pentru fiecare un pas înainte.”

Petru Done ( Ziarul de Bacau)